Home           contact


Doen wat klopt

Bezieling in je leven en werk

Wat wil ik echt in mijn leven?

Wat maakt mijn leven zinvol? Wat wil ik nou echt in mijn werk? Wanneer leef ik mijn leven voluit? Op welke manier kan ik van betekenis zijn zonder mezelf te verliezen in werk of verwachtingen?

Deze vragen gaan over wie je bent. En over het laten samenvallen van wie je bent met wat je doet. In een Doen wat klopt-dag gaat het over dit zoeken en vinden van je bezieling, van wie je echt bent, met wat je doet of wat je wilt gaan doen.

Een Doen wat klopt-dag, is een reis met jezelf en met elkaar naar wat voor jou echt van betekenis is. Je eigen innerlijk kompas geeft je richting. Terugkomen bij je eigen kompas geeft helderheid als je richting mist, of wanneer je twijfelt tussen mogelijkheden op je pad.

Doen wat klopt

In een samenleving waarin het leeftempo hoog is en de uitnodiging om mee te gaan in de stroom groot, is het (her)vinden van je innerlijk kompas over wat je wilt en kunt betekenen in de wereld van groot belang. Hiermee kun je blijven bij je eigen pad.

Dit vraagt bewustzijn van wie je bent, van je bezieling. Zodat je van daaruit je handelen kunt inzetten. 'Wanneer je bezieling en je handelen samenvallen, noem ik (Suzanne Pepping) dit 'doen wat klopt'.

Of iets klopt, is een vraag die je alleen zelf kunt beantwoorden. Dit vraagt luisteren in jezelf. En onderscheiden wat er in jezelf omgaat. Zoals je gedachten en gevoelens. Het vraagt ook los komen, steeds opnieuw, van de trekkracht van bewegingen om je heen die niet van jou zijn.

'Doen wat klopt is je bezieling de oorsprong te laten zijn van je beweging in de wereld. Het is een bezield deel zijn in het geheel.' Het gaat om zijn en handelen vanuit wie je bent.

Dit is een benadering waarin succes of falen voorbijgaat aan uiterlijke condities. Je toetst zelf of je doet wat voor jou ertoe doet. Wanneer mensen hun eigenheid als uitgangspunt nemen, ontstaat vrije ruimte voor keuzes die echt kloppen en voldoening geven.

Doen wat klopt - dag

In een Doen wat klopt-dag ga je op weg in het herkennen en ervaren van je bezieling. Wat wil je nu echt, is een belangrijke vraag. Het is een vraag die richting geeft bij keuzes. De innerlijke toetssteen van wat je wilt, wat je wenst, wat voor jou betekenis heeft en waar je zelf je betekenis in kwijt kunt. Dit is een belangrijk element in deze dag. Welke stappen je in je werk en je leven zet, is een ander element dat daar op volgt.

Suzanne begeleidt je deze dag met oefeningen en reflectie.

Voor wie

De Doen wat klopt-dag is voor iedereen die merkt dat hij of zij in zijn leven bezieling en handelen meer in lijn wil brengen. De aanleiding kan onvrede zijn in je werksituatie of je thuissituatie. Je kunt merken dat je jezelf overbelast of burn-out klachten hebt. Je kunt ook komen vanuit de wens meer uit je leven en / of je werk te willen halen.

Begeleiding

Deze dag wordt begeleid door Suzanne Pepping.

Praktische informatie

Let op: voor 24 september kun je je niet meer aanmelden. Nieuwe data volgen.

Datum: 24 september 2020

Tijd: 10.00 - 17.00 uur

Bijdrage: 175 euro (incl. voorbereidend gesprek en lunch, excl. BTW)

Begeleiding: Suzanne Pepping

Locatie: Conferentiecentrum Samaya, Werkhoven

Na je aanmelding, maken we een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek.


Neem contact met ons op als de kosten een drempel zijn om deel te kunnen nemen.

Aanmeldformulier

Doen wat klopt