Home           contact


Theatrum

Het Theatrum is een doorgaande Levensschool voor iedereen die zichzelf wil doorgronden. En daarmee wil bijdragen aan een vitale levenskwaliteit voor zichzelf, voor anderen, en de wereld.


Theatrum

Een dynamische levensschool om jouw weg te gaan

Veel mensen herkennen het gevoel dat ze hun leven meer betekenis willen geven, en in hun huidige leven niet goed tot recht komen. Je staat bijvoorbeeld op een kruispunt, en bent bang om een verkeerde keuze te maken. Zal ik wel of niet van baan veranderen? Past de manier waarop mijn leven is ingericht nog bij mij? Dat doet tegelijk een enorm appèl om te ontdekken wie je werkelijk bent en daar naar te leven. Het Theatrum biedt een vrijplaats waarin je je dagelijkse ervaringen kunt toetsen aan universele mystieke kennis en tot nieuwe inzichten kunt komen. Hoe kun je jezelf bevrijden van knellende banden en de moed vinden om het onbekende landschap in te stappen? Hoe kun je een grotere levensruimte creëren voor jezelf en anderen? In het Theatrum leer je trouw te zijn aan de verlangens die jouw leven de moeite waard maken. En hoe je die verlangens op een duurzame manier kunt realiseren. Voor jezelf, anderen, en voor de wereld om je heen.

Rumi als inspiratiebron

Het Theatrum is een diepgaand leertraject, waarin je samen met anderen kennis en ervaring opdoet over onderwerpen als essentie en persoonlijkheid, communicatie, bezieling, intuïtie, leiderschap, relaties tussen mensen en hoe je kunt omgaan met grotere (wereld)systemen. Een grote inspiratiebron in het Theatrum is de mysticus Rumi en de universele weg van de Soefi.


Lees hier de brochure:


“Het Theatrum is niet naar binnen gericht, op eigen gewin, maar op wie ik werkelijk ben en wat mijn bijdrage is in de wereld.”

— Constant

Werkwijze

In het Theatrum leer je werken met wetmatigheden uit de universele mystiek. Aan de hand van toepasbare instrumenten verfijn je jouw meesterschap in hoe je op een vitale manier omgaat met de uitdagingen en mogelijkheden op jouw weg. De wetmatigheden die daarbij horen zijn onder andere het kunnen omgaan met tijd en ruimte zoals het ‘octaaf’ en het kunnen realiseren van ideeën in de wereld, zoals de ‘matrix van manifestatie’. Je opgedane inspiratie neem je mee in je dagelijkse leven, en tegelijk breng je je alledaagse ervaringen weer in bij een volgende trainingsdag.

In het Theatrum gaat het om maatwerk: op een integrale wijze worden kennis (studie), gevoel, intuïtie, lichaamswerk, schaduwwerk, beleving en doorleving met elkaar afgewisseld.


Wat neem je eruit mee?

 • meer energie en vreugde in je leven
 • meer richting en structuur in je leven
 • keuzes kunnen maken vanuit een gevoel van vrijheid
 • je eigen weten en innerlijke kracht kunnen aanboren
 • trouw zijn aan jezelf en staan voor wat jij belangrijk vindt
 • condities kunnen scheppen voor transformatie: o.a. wetmatigheden voor de juiste atmosfeer, werken met tijd en ruimte, en het realiseren van jouw visie in de praktijk
 • een geïnspireerd leven waarmee je ook anderen inspireert

"Het Theatrum is voor mij een vrijplaats waar ik ontdek en beleef wat het betekent om zonder gedoe mijn leven te leven. Als vrij mens. Vrij van de oude tradities, maar wel oprecht zoekend naar de universele waarden die bevrijdend zijn. Voor mij heel wezenlijk in deze tijd van versplintering."

—Marie-Annet

Deelnemen


Voor wie is het Theatrum?

 • als je jezelf wilt leren kennen en kiest voor bewuste ontwikkeling
 • als je op een kruispunt staat in je leven en meer helderheid wilt
 • als je van betekenis wilt zijn, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen, de wereld
 • als je duurzame verandering wil realiseren in je persoonlijke of professionele leven


Kennismaken met het Theatrum?

Ben je geïnteresseerd in deelname aan het Theatrum, of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via contact@michaelderkse.com.

Wil je ervaren of het Theatrum iets voor je is? Je kunt je hieronder aanmelden voor een oriëntatiedag. Meer weten? Lees hier de brochure.

Praktische informatie

Locatie

Centrum Well

Doelenstraat 34
3512 XJ Utrecht

Data

Er zijn ongeveer 12 studiedagen per jaar, zie de agenda voor meer informatie.

Lidmaatschapskosten

Oriëntatiedag: €60,00

Lidmaatschap: €65,00 per maand

Inclusief koffie, thee en lunch

Aanmeldformulier

Theatrum

Ervaringen


De bijeenkomsten en oefeningen helpen me om, volledig bewust van alles om me heen, in het oog van de orkaan van mijn dagelijks leven te staan, me te herinneren waar het me eigenlijk om te doen is.”

- Marc

"Het Theatrum is voor mij een "speelveld" wat me eraan herinnert, dat mijn dagelijkse leven - privé en professioneel - ook een speelveld is. Ik mag er vallen en opstaan en opnieuw proberen. Ik hou het in mijn leven graag zo concreet mogelijk. Daarom spreekt me het zo aan wat Michaël schrijft: "Juist de verbinding tussen het meest innerlijke en het meest uiterlijke is essentieel". Dat heb ik in het Theatrum leren zien."

-Sonja