Home           contact

Over Suzanne Pepping

Sinds het begin van mijn loopbaan, 15 jaar geleden, begeleid ik veranderprocessen en ontwikkel ik programma’s. Zo kreeg ik een eigen visie op begeleiding van mensen en veranderprocessen. Vanuit mijn ervaring dat wanneer mensen echt ruimte kunnen en durven geven aan wie ze zijn en wat ze willen, heel natuurlijk een momentum ontstaat van echte verandering in leven en werk. Ik begeleid(de) mensen individueel, in groepen en op specifieke thema’s zoals leiderschap en de klimaattransformatie. Aanvankelijk als organisatieadviseur en leidinggevende. In 2011 richtte ik mijn eigen bedrijf op en in 2019 ging ik met Michaël samenwerken.

Mijn visie en werkwijze noemde ik ‘Doen wat klopt’. Ik zag dat onze impact in de wereld totaal afhangt van de mate waarin onze bezieling samenvalt met ons handelen. Dit is geen stabiele situatie waarin we voortdurend verkeren. Het gaat erom, jezelf te leren herkennen en te handelen vanuit wie je bent en wat je echt wilt. Dat vraagt oefening en alertheid. In samenwerking geldt dit net zo goed: van waaruit werk je samen, wat is waar het je om gaat, kun je dit in contact brengen zodat creatieve, impactvolle ideeën en acties ontstaan?

Mijn hart gaat uit naar de mensen die nu verschil willen maken in de wereld, vanuit welke achtergrond en op welke wijze ook. We leven in een prachtige wereld, te midden van enorme uitdagingen zoals de klimaatcrisis. We kunnen onze kwaliteiten ten gunste van de samenleving aanwenden. Daarin is de kennis over transformatieprocessen essentieel.

Vanuit de ervaring die ik had in mijn werk en persoonlijke beleving van de essentie van verandering, vond ik herkenning in de Pulsar Visie van Michaël: de dynamiek van natuurlijke transformatie. Een aantal jaren geleden stapte ik in het Theatrum, waarin veel van wat ik in mijn werk ervaarde, expliciet werd. Het werken met Michaël is één van de leukste avonturen die ik beleef. Ik keek vroeger altijd in de krant bij het kopje ‘overige vacatures’, hopend de plek te vinden waar ik mij ei kwijt kon. Nu maak ik zelf die plek, elke dag opnieuw, samen met Michaël. Waarin we met bezieling werken, leren en volgen wat er echt toe doet voor onszelf en de wereld.

Thuis ben ik samen met Bart en onze dochters Lieve en Roselie. We wonen in Doorn, bij de bossen, waar ik enorm graag ben en waar ik ook de Wandelclass verzorg.

Mijn wens is om mensen de kennis aan te reiken om hun eigenheid en kwaliteit ten volle te kunnen leven en aanwenden in de wereld. Heb je daarin een vraag of een wens, neem dan vooral contact met me op via contact@michaelderkse.com.


1998 – 2004   
Studie Bedrijfswetenschappen, Human Resource Management

2005 – 2007   
Organisatieadviseur

2007 – 2011   
Teamleider organisatieadvies

2011 – heden   
Eigenaar Hartgroeien, Doen wat klopt

Begin 2019  
Academy of Soulfulness, facilitator

Eind 2019
Voorzitter, programmamaker en -begeleider MDF